FANDOM


 1.  repülő lényt nem blokkolhat földi lény.
 2. blokkolatlan támadó lények a védműveket támadhatják
 3. blokkolatlan támadó lények, ha nincsenek védművek az épületeket (köztük a helytartó kártyát is) támadhatják.
 4. permanens módósító a hatást létrehozó kártya (általában bűv) fennlétéig marad a játékban
 5. ideiglenes módósító a következő fenntartás fázisig marad a játékban
 6. az azonnali kártyák, a feltételek teljesülésének függvényében a játék bármelyik pillanatában kijátszhatók
 7. épület kártyát csak az helyezhet el egy mezőn akinek ugyanazon mezőn van helytartó kártyája
 8. a kártyák költségeit azon mezőről kell levonni, amelyikre a ki akarod játszani a kártyát.
 9. a leírásokban szereplő adott mező kifejezés arra a mezőre vonatkozik melyre a kártya kerül, illetve kerülni fog a kijátszás során
 10. ideiglenes módósítók az azoakt kiváltó hatás megszűnésével törlődnek a fenntartás fázisban (pl a bűvkártya elpusztul)
 11. egyszerre maximum 8 lap lehet a kezedben
 12. egy pakliban maximum 4 ugyanolyan kártya lehet
 13. a lények fenntartási költségét a fenntartás fázisban kell levonni, ha nem tudja a játékos kifizetni a fenntartást akkor annyi tetszőleges lényt kell feláldoznia, hogy mindegyik fennmaradó lény fenntartási költsége maradéktalanul kifizetődjön.
 14. azok a kártyák amelyeket beforgatták, nem támadhatnak és nem blokkolhatnak. a fenntartás fázisban a léyek visszaforgathatók
 15. Az épületek építési ideje minimum 1 kör. Az első körben 0/1esek. Az építés során körönként+2 védőértéket kapnak, ha elérik a kártyát szereplő, módósítók nélküli védőértéküket, megépülnek, passzív és aktíválható képességeik illetve támadó értékük, a módósítókból kapott változások érvénybe lépnek, használhatóak lesznek.
 16. abban a körben amikor a kézből a játékba kerül egy lény, nem támadhat, nem mozoghat, nem használhatja aktíválható képességeit, de blokkolhat és passzív képességei már használhatóak.
 17. aktíválható képesség ami harc fázisban cselekedetnek minűsül, illetve amihez valamilyen elemköltséget kell megfizetni.
 18. csak a föld és az élet elem mezőhöz kötöttek, tehát fényt/vért/sötétséget/tallért/mentális kapacítás pontot lehet bármelyik birtokolt mezőről begyüjteni a költségekhez.
 19. egy lény támadó vagy védő értéke sem lehet magasabb 20nál.
 20. a karaktered védőértékét életerőnek hívjuk
 21. azok a hatások amik "adott mezőn tartózkodó" lényekre hatnak addig érvényesek amíg a lény a mezőn van, tehát ha elhagyja azt, nincs már rá hatással, ha másik mezőről lép be, akkor pedig onnantól kezdve lessz hatással rá.
 22. a költségekben szereplő maximum és minimum elemértékek arra a mezőre vonatkoznak amelyet a kártya hatása célbavesz