FANDOM


A játékhoz használt térképek mezőkből fognak összeállni,játékosonként legalább 3 mezőt illene tartalmaznia egy térképnek, ezek előre el lesznek készítve hogy szépen meg lehessen strukturálni és rajzolni őket. A mezők a következő tulajdonságokkal bírnak: Föld, Élet, Vér, Fény , Sötétség Ezek a tulajdonságok értékei 0 és 11 között változnak, a mező típusától függően. például eg várost jelképező mezőn több vér elem lessz, kevés föld, míg egy hegységnél a föld elem dominál.

A mezőknek saját temetőszekciójuk van ahová a mezőn elhasznált kártyák ( a mező területén elsütött varázslatok, ott elpusztult lények, épületek bűvök) kerülnek játékosonként külön válogatva.

A mezőkre csak az építhet akinek van helytertó kártyája az adott mezőn

Értékek változásai egymáshoz viszonyítvaEdit

A mezőkön a játék kezdettén a Sötétség értéke mindig 0, a többi elemé mezőtípusonként változó. Ha a Sötétség értéke 0tól eltér, akkor a sötétség értéknek megfelelően csökken a többi érték maximális értéke, tehát 5 jelenlévő sötétség mezőnél például már csak 6os lehet a többi elem értéke.

Az Élet minden körben 1el növekszik, míg el nem éri a plafon 11es értéket. Az élet maximális értéke 2 vér elemenként eggyel csökken.

A Fény változása minden körben attól függ hogy a mezőt birtokló karakter mennyi adót vet ki a népességre (Vér elemre): Vérenként egy tallért lehet leadóztatni a népességről, és ameik vér elemért nem lett adóztatva, azért 1 Fény értéket kap az adott mező. Birtokolatlan mezőknél marad alapállapotban.

Ezután dobj d10el egy gyarapodás próbát. Itt a nehézségi fok a fény elem értéke lessz.Ha ezzel megegyező értékőt, vagy ennél kevesebbet dobsz, adj hozzá 1et a vér értékéhez.Ha a fény értéke 11, adjál próba nélkül 2őt a vér értékéhez.

alap mezőtípusokEdit

vér fény föld élet sötétség egyéb
tanya 1 5 6 6 0
falu 3 5 5 5 0
község 6 5 4 4 0
város 9 5 3 3 0 ezen a mezőn a rejtőzködés próbák nehézségi foka 1el növekszik.
kolostor 2 8 6 6 0 minden kör elején adj hozzá e mező fény értékéhez 2őt, az élet értéke maximálisan 5 lehet itt.
erdő 0 0 5 10 0
hegység 0 0 11 6 0 az e mezőn épített védművek +2 védőértéket kapnak
mocsár 0 0 3 11 0 ezen a mezőn történő mozgás két teljes értékű cselekedetnek minűsül a  nem repülő lényeknek. Az élet értéke itt körönként kettővel növekszik.
puszta 0 0 4 8 0